Nieuws

Het volgende Full Colour Festival is op 3 juli 2022

De eerste vergadering voor Het Full Colour Festival is weer geweest.  Hou deze pagina in de gaten voor wat er in 2022 komen gaat. Het bestuur van Full Colour Festival hoopt u allen weer in goede gezondheid op 3 juli 2022 te zien. Kleurlijn

Het Bestuur Full Colour Festival is opzoek naar vrijwilligers.

Vind je het leuk om als vrijwilliger te gaan werken op het Full Colour Festival. Neem dan contact met ons op via info@fullcolourfestival.nl.

We zoeken:

  • Vrijwilligers kinderen activiteiten 
  • Vrijwilligers artiesten opvang
  • Vrijwilligers markt ondersteuning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De eerste bands Van Full Colour Festival 2019 bevestigd.

Als eerste band  voor ons festival is de band The Roosterz (ska, rocksteady & reggea) bevestigd. Ze zijn één van de weinige bands in dit genre uit die regio (zo niet de enige).

//youtu.be/fksNYzK6Ytc

Ramblin’ Boots is de tweede band die we hebben weten te strikken. Ze wonnen vorig jaar maar liefs twee awards tijdens de Dutch Country Music Association (DCMA). Eén voor beste nieuwkomer en één voor beste akoestische band van het 2018.

//youtu.be/0MALD3fOOu8

 

 

‘Isa Zwart ook op 25ste Full Colour festival’

Full Colour Festival vind de Nederlandse cultuur belangrijk. Net als voorgaande jaren hebben wij ook dit jaar Nederlandse/Drentse artiesten. Wij hebben hiervoor de Koepel op het Marktplein gereserveerd. De eerste artiest is inmiddels geboekt: Isa Zwart. Isa is een singer-songwriter die vorig jaar het Drèents Liedtiesfestival en de Cultuurprijs heeft gewonnen.

Foto: Mathijs Lanting

‘Eerste twee artiesten zijn bekend’

De organisatie van het Full Colour Festival heeft twee artiesten voor het aankomende festival gecontracteerd. De Belgische-Spaanse Belle Pérez en de Molukse latin band Massada zullen dit jaar op het hoofdpodium te zien zijn.

‘Zondag 8 Juli 2018 Jubileum 25 jaar Full Colour Festival’

Zondag 8 juli wordt voor de 25ste keer het Full Colour Festival georganiseerd. Dit jaar gaan we de grondleggers extra in het zonnetje zetten en zorgen we voor speciale programma met artiesten en straatacts.  Het Full Colour Festival zal worden gehouden op het Raadhuisplein en in het Centrum van Emmen. Binnenkort maken we de eerste artiesten bekend  via onze website en sociaal media Facebook en Twitter.

‘Mensen misten kleur tijdens laatste Full Colour Festival’

Emmen – Het Full Colour Festival pakt volgend jaar flink uit. Het multiculturele festival mag dan namelijk 25 kaarsjes uitblazen.

Het artikel is geschreven door Rien Kort. Het complete bericht leest u op de website van Emmen.nu.


 

Dilana Smith hoofdact Full Colour Festival

EMMEN – Dankzij een vrijwel compleet nieuw bestuur kan Emmen zich weer opmaken voor het Full Colour Festival deze zomer. Zondag 9 juli wordt de 24e keer dat het culturenfeest wordt gehouden.

Het bericht is geschreven door Zuidoosthoeker. Hier kunt u het hele bericht lezen Zuidoosthoeker.nl 


Full Colour 9 juli 2017

De 24e editie van het Full Colour Festival vindt plaats op 9 juli 2017.


Terugblik Full Colour 10 juli 2016

De organisatie van het Full Colour Festival kijkt terug op een zonnige en geslaagde 23e editie. De schatting is dat er op 10 juli 2016 tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers het festival op het Raadhuisplein hebben bezocht.

De volgende artiesten en groepen traden op: MakaliSounds, Friction & The Roots Drivers, Bijlmer Steelband, Brassband AGOGO en Hawaiian Treasure. En tot slot de swingende muziek groep Napalma Brasil. Napalma stond de avond er voor nog op het Jazz Festival in Montreux. Los Cabronitos waren geboekt, maar hebben half juni moeten afzeggen. Door uitbreiding van het programma gingen we uiteindelijk door tot 20.00 uur.

Amnesty International was elk jaar al een trouwe deelnemer aan het festival. Dit jaar werkten ze nog nauwer samen met het team van Full Colour. Zo sponsorden ze een deel van de programmering. De komende jaren blijven Full Colour en Amnesty samenwerken.

Evenals voorgaande jaren subsidieerde de gemeente Emmen het Full Colour Festival. Van Goede Grond Emmen Culturele hoofdstad van Drenthe 2015-2016 subsidieerde de muziek workshops voor kinderen door het Africa Center uit Rotterdam.

Voor 2016 had zich een nieuwe sponsor gemeld: de Rabobank subsidieerde het optreden van twee kinderkoren van Kidsgear, een school uit het dorp Bukomansimbi in Oeganda. De dag na het festival gaven de kinderen ook nog workshops in dans, zang en percussie op twee basisscholen in Emmercompascuum.

Ook bewoners van het AZC in Emmen namen deel aan het festival. Ze deelden hun cultuur met de andere bezoekers in de vorm van muziek, kunst en kleding. Vijftien Afrikaanse vrouwen presenteerden de uitbundige kleurige kleding uit hun land. Verder speelde een aantal bewoners mee in de swingende gospelband ‘Pottershouse’.

Kijk hieronder naar de locatie Raadhuisplein.

//youtu.be/3lowXu25Gpk